Zoek
Sluit dit zoekvak.

TWC ‘t Verzetje 2e bij Omnium Gendt

Al weer voor de vijfde keer werd op woensdag 26 april (Koningsavond) het Omnium in Gendt verreden. Ook TWC ‘t Verzetje deed weer mee. Na de succesvolle jeugdwedstrijd streden er namens onze vereniging Maarten Bremer, Pieter Zwartkruis, Michel Ahoud en Eric Bouwmeister met zes andere teams op de overwinning op 5 disciplines van het omnium. De vorige editie was in 2015, want vorig jaar werd het omnium afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. De verwachtingen waren door de winst in de afgelopen twee edities (2014 en 2015) hoog, maar de gezelligheid en het vermaak van het publiek waren belangrijker.


Wij beten de spits af met de ploegenachtervolging. Het regende nog en dat was zeker geen voordeel. Maarten startte als eerste en na ieder rondje sloot er weer een van de anderen aan. De natte klinkers maakten de bochten tot een ijsbaan, zodat we daar rustig doorheen gingen. Na 4 ronden zat er uiteindelijk niet meer in dan een 6e plaats, mede ook omdat na ons het wegdek langzaam opdroogde. Daarna volgde de eerste achtervolging over 3 ronden, waarbij er na iedere 3 seconden een deelnemer vertrok. Eric startte als tweede in zijn wedstrijd en legde ook beslag op de 2e plaats, zodat we weer wat achterstand hadden ingehaald. Het derde onderdeel betrof de afvalkoers, het onderdeel waarbij na iedere ronde de laatste van het peloton (ieder team nam deel met een deelnemer) af moest vallen. Michel toonde zich een sterke sprinter. Na 7 ronden bleef hij met de deelnemer van Stipbike over. In een heel spannende sprint a deux drukte de laatste echter zijn wiel net een paar centimeter eerder over de finishlijn. Toch weer een mooie 2e plaats achter een ijzersterk Stipbike team.

Doordat Michel zo’n goede sprint had afgelegd, mocht Pieter bij de tweede achtervolging pas als 6e weg. Om te winnen diende hij dus over 3 ronden 18 seconden goed te maken. Dat bleek een lastige opgave in een sterk deelnemersveld, maar met een 4e plaats mochten wij zeker niet ontevreden zijn.
Het Omnium sloten we af met een criterium over 10 ronden, waarbij van ieder team 2 renners meededen. Maarten en Eric maakten er met de anderen een mooie wedstrijd van, waarbij Maarten het ook met een ontsnapping probeerde en sprokkelde zo een extra puntje mee. Uiteindelijk kwam het peloton weer bij elkaar, totdat René Willemsen van het organiserende Lingetrappers in de laatste ronde ontsnapte en met een kleine voorsprong als eerste over de finish kwam.

Ondanks het regenachtige en frisse weer was het een geslaagd evenement. En de ‘nabespreking’ in café De Klok, opgeluisterd door een prima spelende band, was zeker een goede aanvulling. Organisatie bedankt, volgend jaar zijn we weer van de partij!

 

De uitslag:

  1. Stipbike Nijmegen – 47 punten
  2. TWC ‘t Verzetje Bemmel – 35 punten
  3. BTP Gendt – 32 punten
  4. LingeTrappers Gendt 32 punten.
  5. Tild Doornenburg 25 punten
  6. Paddepoelrijders Angeren 24 punten
  7. Bakfietsen Gendt 24 punten

Categorie:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email
TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.