Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag Omnium Gendt 2015

Omnium Gendt 2015  2Op zondag 26 april vond in Gendt voor de vierde maal het Omnium plaats. In het Omnium strijden 8 ploegen tegen elkaar in een ploegentijdrit, achtervolging, afvalkoers en sprint. Zowel voor de deelnemers als de toeschouwers is dit een prachtig evenement waarin strijd, verbetenheid en verbroedering hand in hand gaan.

In de vier voorgaande uitvoeringen wist het team van TWC ‘t Verzetje telkens met de winst naar huis terug te keren. De andere teams legden zich dit jaar niet bij voorbaat neer bij een nieuwe overwinning voor het Verzetje. Tot de tanden bewapend met strijdlust en goede moed verschenen alle teams aan de start, waarbij een aantal teams zich versterkt hadden met ervaren renners om op die manier mee te strijden voor de winst.

Al tijdens het warm rijden, raakte het team van TWC ‘t Verzetje in de problemen omdat Pieter Wolters met materiaalpech te kampen kreeg. Zijn achterwiel bleek defect. Met hulp van de organisatie en een bevriend renner van een ander team werd in allerijl een nieuw wiel gevonden voor Pieter waarna het team toch kon starten in de ploegentijdrit.

Omnium Gendt 2015  3

 

Het parcours was dit jaar korter gemaakt in vergelijking met voorgaande jaren. Voor het publiek betekende dit dat de renners nog vaker voorbij kwamen. Voor de renners betekende dit een kort en bochtig parcours wat met name in de ploegentijdrit een uitdaging bleek. Zoveel bochten in korte afstand resulteert in een parcours waarin het moeilijk is om elkaars wiel te houden. Het team van TWC ‘t Verzetje reed een goede ploegentijdrit en noteerde de 2e tijd, achter de Bourgondische Triathlon Ploeg uit Gendt.

 

 

 

Het volgende onderdeel was de achtervolging. Ruud Steeghs verving dit jaar team-captain Cor van der Ploeg en moest als 7e van de 8 renners starten. Ronde na ronde wist hij de voor hem gestartte renners in te halen Op de streep kwam hij een fietslengte te kort voor de overwinning, een mooie 2e plek als resultaat.

 

René Berns moest in de afvalkoers de strijd aan gaan met een aantal erkende hardrijders. Deze mannen namen als snel de benen waardoor een select gezelschap over bleef om de echte strijd in de eerste rondes. Dit ging René prima af tot hij toch zijn meerdere moest erkennen en met een 5e plek tevreden het strijdparcours verliet.

 

Wouter Wolters mocht op zijn verjaardag de sprint rijden. Om te beginnen moesten alle renners solo sprinten om de snelste tijd. Bij de tijdmeting van Wouter was iets mis gegaan waardoor hij opnieuw moest sprinten. Zijn frustratie hierover wist Wouter om te zetten in pure snelheid waarmee hij de snelste tijd noteerde. Vervolgens moest hij de finale sprinten tegen de renner die de 2e tijd had genoteerd. Ook deze sprint wist Wouter te winnen waardoor hij zichzelf een mooi verjaardagscadeau gaf door dit onderdeel te winnen.

 

Inmiddels stond het team van TWC ‘t Verzetje bovenaan in de ranglijst. Hartstikke mooi, maar dat betekende ook dat Michel Ahoud in de achtervolging als laatste renner moest starten. Hij kreeg de opdracht om de 7 renners die voor hem gestart waren in 5 rondjes in te halen om zodoende alsnog een top-klassering te behalen. Verbeten ging hij deze strijd aan. Ronde na ronde wist hij in de finish-straat een renner in te halen. In de laatste ronde haalde hij in de finish-straat nog 2 renners in, ging de sprint aan met de laatst overgebleven renner en verloor die sprint op een paar centimeter. Spectaculair om te zien en een 2e plaats als resultaat.

 

Het laatste onderdeel was de afvalkoers waarin Pieter Wolters de overwinning voor TWC ‘t Verzetje veilig mocht stellen. Met 7 punten voorsprong kon er eigenlijk niets meer mis gaan. De eerste 2 rondes wist Pieter zich makkelijk te handhaven in het groepje renners dat streed om de overwinning op dit onderdeel. In de derde ronde leek Pieter niet helemaal bij de les. Op 50 m voor de finish lag hij nog op de laatste positie. Hier afvallen zou betekenen dat de overwinning uit onze handen zou glippen… Op het juiste moment werd Pieter wakker en met een ultieme inspanning sprintte hij de voorlaatste renner voorbij zodat hij niet af viel. Inmiddels weer volledig bij de les wist Pieter een keurige 3e plek te veroveren in dit onderdeel.

 

Alles bij elkaar had TWC ‘t Verzetje de meeste punten behaald en kon het team voor de vierde maal het hoogste tree beklimmen van het erepodium.

 

Voor zowel het team als de vele supporters van ons team was het een geslaagde avond.

 

Afsluitend maken we nog een compliment naar de organisatie van dit prachtige evenement en hopen we er volgend jaar weer bij te zijn!!!

Omnium Gendt 2015 1

Kijk hier voor een volledige fotorapportage

Tags:

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.