Strava Klimmerstrofee

Tussenstand 2020

Vanwege trainingskamp op hoogte van Koen Claassen hebben jullie wat langer moeten wachten op een tussenstand van de klimmerstrofee dan gebruikelijk. Een nieuw inkijkje in wat de concurrentie de afgelopen periode heeft gedaan is daarom hier door Koen beschreven.

Inmiddels heeft een behoorlijk deel van de leden tenminste één van de segmenten gereden. 25 leden hebben alle drie de segmenten een tijd gezet en zijn daarom opgenomen in de tussenstand. 

Ten opzichte van de vorige tussenstand is de lijst bij de heren iets uitgebreid, maar lijkt de spanning toe te nemen voor het 2e deel van het seizoen. Hoewel de concurrentie langzaam dichterbij sluipt staat Gerrit Waarlo met een mooi gaatje op de concurrentie nog steeds aan kop.  

Ook bij de dames is de koppositie nog niet verandert. Daarachter wordt wel gestreden voor de trofee en heeft afgelopen maand Bea van Daelen een flinke sprong gemaakt richting de koppositie. 

De jeugd laat zien waarom ze dit jaar ook mee mogen doen, er wordt flink gestreden voor de titel. Jelte Kuster komt met een paar sterke tijden binnen op drie. Hoewel Stijn Tiemessen zijn eigen tijden heeft aangescherpt is het Daan Degen die de leiding heeft overgenomen door zijn totaaltijd met ruim een minuut aan te scherpen.   

Nog op vakantie met de fiets, of weer terug aan het werk of school. Halverwege het seizoen is er nog tijd genoeg om de klimtijden aan te scherpen. Volgende nieuwsbrief volgt weer een nieuwe tussenstand. 

Tot slot, nu de tour weer in aantocht is een quote van bekend commentator die we deze nazomer hopelijk veel mogen horen: 

Wie in het dal blijft ziet nooit de andere kant van de Berg. (Jose de Cauwer)

Succes! 

Tussenstand op 15 augustus 2020

2020 – ‘Coming to Amerika’

De ‘Strava Klimmerstrofee’ bestaat uit 3 klimtijdritten, die gezamenlijk een competitie vormen.

Strava

Wat is Strava?
Strava biedt de mogelijkheid om gereden fietstochten te delen met je vrienden. Elke tocht bestaat uit één of meerdere segmenten. Een segment is een (deel van een) fietstocht. Voor elk segment houdt Strava bij wie dat segment het snelst gereden heeft in de vorm van een klassement. Strava maakt per club (en geslacht, leeftijdscategorie) een klassement aan voor een segment.

TWC ’t Verzetje op Strava

TWC ‘t Verzetje is een club op Strava  waaraan alle leden van TWC ’t Verzetje lid kunnen worden. Hier kun je onze  club vinden. Op deze plek kun je van je clubgenoten zien waar ze gefietst hebben, met wie, hoe ver en hoe hard. Tevens kun je elkaar complimenten geven voor de ritten die je hebt afgelegd en opmerkingen plaatsen. Veel leden vinden het hartstikke leuk om op die manier contact te onderhouden met elkaar!

De beklimmingen in 2020

Coming to Amerika, klein Amerika – Groesbeek wel te verstaan. Op 17 september 1944 waren het de 8000 Britse en Amerikaanse luchtlandingstroepen die neerstreken in het glooiende landschap van Groesbeek. Operation Market garden was begonnen. In de frontlinie gelegen vormde Klein Amerika het toneel voor de felle strijd die plaats vond in de bevrijding van Nederland.

In de WOII gingen de gevechten om leven en dood. In 2020 keert Klein Amerika terug in de frontlinie van de TWC ‘t Verzetje. Hevige gevechten zullen dit wielerseizoen plaats vinden om de Eeuwige roem en de befaamde Klimmerstrofee! Dit jaar liggen de drie beklimmingen op schootsafstand van elkaar. Dit zijn ze:

Op zoek naar meer uitdaging tijdens de training, wil je wat hoogtemeters maken of wil je gericht een segmentje ‘aanvallen’ De drie segmenten die dit jaar de strava klimmerstrofee vormen zijn hier uitermate geschikt voor. Haal jij het beste uit jezelf, doe jij een gooi naar de naar de felbegeerde klimmerstrofee?

Reglement

De volgende regels zijn van toepassing:

 • Om deel te nemen moet je lid zijn van TWC ’t Verzetje op Strava
 • De segmenten moeten gereden zijn in de wedstrijdperiode die loopt van 1 maart 2020 tot 1 oktober 2020.
 • Je moet alle drie de segmenten gereden hebben om in aanmerking te komen voor het eindklassement
 • De renner of renster met overall de snelste tijd heeft gewonnen
 • We beginnen met 3 categorieën: Dames, Heren en Junioren (t/m 17 jaar). Daarbij maken we geen onderscheid tussen licentiehouders en niet-licentiehouders.
 • Prijsuitreiking is op de clubavond eind oktober
 • Fair play staat voorop: fietsen in een groep mag, achter de brommer fietsen mag, maar aan een brommer hangen is niet toegestaan
 • Organisatie is niet uitgesloten van deelname
 • Facebook
 • Strava
 • Instagram
 • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten