Wedstrijden

Binnen de jeugd wordt er onderscheid gemaakt tussen de jonge en oudere jeugd. De oudere jeugd bestaat uit renners vanaf de categorie nieuwelingen (vanaf 14 jaar). Soms worden er ook jongere leden meegenomen met de training. Bij de oudere jeugd staat het plezier in de sport voorop. Er wordt naast de dinsdagavondtraining vaak afgesproken om samen te gaan trainen. Naast het plezier is er binnen de oudere jeugd ook een grote groep fanatieke renners die aan wedstrijden doen. Het begeleiden en wedstrijdgericht trainen is bij deze groep een belangrijk onderdeel.

De renners rijden veelal criteriums in de regio of landelijk. Naast de criteriums zijn er ook grotere wedstrijden, de klassiekers van de landelijke competitie van de KNWU. We streven ernaar om elk jaar met een ploeg deel te nemen aan deze klassiekers. Na een klassiekerteam te hebben gehad in 2010 hebben we dit jaar bij de junioren opnieuw een klassiekerteam gevormd. Het team mag dit wegseizoen in 9 klassiekers onze club vertegenwoordigen en laten zien wat ze in huis hebben.

Wedstrijden

Maak je keuze:


Wedstrijd rijden bij TWC ’t Verzetje – Een zichtbare wedstrijdbeleving

TWC ’t Verzetje heeft niet alleen een grote toer-afdeling en jeugd-afdeling, maar ook een wedstrijd-afdeling. Wedstrijden rijden zit in het DNA van onze club, en dat uit zich op verschillende manieren.

De wijze waarop we vanuit de club het wedstrijd-rijden willen neerzetten en laten groeien is het beste samen te vatten met de slogan ‘Een zichtbare westrijdbeleving’.

Het aspect ‘zichtbaar’ gaat er over dat we streven om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, bijvoorbeeld in het aantal renners dat wedstrijden rijdt, het aantal wedstrijd deelnames en het aantal goede prestaties dat geleverd wordt. Maar het slaat ook op dat we zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken in trainingen, in en rond wedstrijden. Daarnaast verzorgen we de nodige aandacht aan communicatie over de wedstrijd activiteiten op social media en regionale media.

Trainen doen we veel samen. Op de woensdagen in clubritten van TWC ’t Verzetje, maar ook op andere plekken kom je renners van TWC ’t Verzetje tegen zoals op dinsdag bij de Wedrenners in Nijmegen of de Dinsdavond-competitie op Papendal in Arnhem.

Het aspect ‘wedstrijdbeleving’ gaat er over dat we er bij de club in geloven dat we vanuit een brede basis een stabiele top kunnen creëren. Dat betekent dat we niet alleen aandacht schenken aan renners die geweldige uitslagen rijden in de KNWU wedstrijden, maar ook breder kijken naar regionale wedstrijden, doorstroming van Jeugd naar Senioren. Daarnaast proberen we ook het wedstrijdelement zo breed mogelijk trekken. Bijvoorbeeld: door een tijdritcompetitie te organiseren voor het clubkampioenschap voor Senioren, Dames en Junioren, een separate tijdritcompetitie voor Jeugd-leden, een Strava Klimmerstrofee. Wij geloven er in dat ‘een wedstrijdje doen’ voor iedereen leuk is, of je nou een wedstrijd-licentie hebt of niet.

We hebben renners in verschillende KNWU-categorieën: van Elite via Amateurs naar Sportklasse, Junioren en Jeugd. Heren en Dames. We doen mee aan de KNWU criteriums, klassieker en tijdritten. We rijden zowel op de weg , als in het veld (cyclocross), en af en toe een ATB-wedstrijd (cross country of marathon). Op deze pagina vind je meest recente uitslagen van onze renners.

We geloven sterk in ‘voor wat hoort wat’. Wij zijn dankbaar dat wij overal in het land onze wedstrijden mogen rijden. Daarom voelen we ons een beetje verplicht om zelf ook een wedstrijd te organiseren. Dat doen we jaarlijks middels de ‘Rabo Wielerronde van Bemmel’. Daarnaast is het voor onze renners ook gewoonweg fantastisch om in eigen dorp te kunnen rijden en schitteren. In het verleden hebben onze renners dan ook met trots op het podium gestaan in onze eigen wedstrijd.

Tijdrijden is een belangrijk onderdeel van onze club. Zoals eerder gemeld hebben we een tijdritcompetitie om het Clubkampioenschap. en een jaarlijkse Koppeltijdrit met open inschrijving.

In 2018 zijn wij de trotse organisator van het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor Masters.

Al met al een levendige club waar veel mogelijk is. Wil je meer weten? Neem dan contact op met het bestuur.

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten