Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Koppeltijdrit 2024 verreden

Op zondag 13 oktober 2024 vond de jaarlijkse Koppeltijdrit van TWC ‘t Verzetje plaats op de Waaldijk bij Bemmel. De organisatie was trots om 51 koppels uit het hele land te verwelkomen, die samen de uitdaging aangingen om hun snelheid en uithoudingsvermogen te testen.

Wedstrijd verloop

De wedstrijddag begon vroeg met het ophalen van rugnummers in het clubhuis van TWC ‘t Verzetje. De eerste koppels vertrokken rond 9.15 uur. De tijdrit vond plaats op een parcours van 22,8 kilometer en startte op de Waaldijk, net na het begin van de Defensiedijk (Buitenpolder). De renners reden richting Doornenburg, waar ze na 12,1 kilometer het keerpunt bereikten. Hier begonnen de deelnemers aan de laatste 10 kilometer terug naar Bemmel. De finish lag net voor het Dijkmagazijn.

De deelnemers moesten het opnemen tegen stevige wind, die de heenweg met wind in de rug aangenaam maakte, maar hen na het keerpunt met felle tegenwind confronteerde op het open stuk van de dijk. Dit zorgde voor een extra uitdaging tijdens de race.

Uitslagen en foto’s

De competitie was sterk en de beste tijd van de dag werd neergezet door het koppel Tijmen Moltmaker en Timo Fransen, die de eindstreep bereikten in 00:29:19, een gemiddelde van 46,7 km/u. Ze werden gevolgd door Gerrit Henk Hutten en Gert Mulderij, die met 00:29:59 de tweede plaats veroverden. De derde plaats ging naar Michiel Flipse en Carsten van Rossum, met een tijd van 00:30:36.

In de damescategorie waren Sandra de Jonge en Amber Hakstege de snelsten met een tijd van 00:34:56 en een gemiddelde snelheid van 39,2 km/u. Denise Grimberg en Madelon Thevis eindigden als tweede in een tijd van 00:36:36, gevolgd door Jose Smolders en Els van de Eede die beslag legden op de derde plaats in een tijd van 00:40:44.

In de juniorencategorie waren Hein Tates en Vince Teunissen het snelste koppel met een tijd van 00:35:16. Bij de ouder & kind categorie waren Michiel en Sem Flipse het snelste duo, met een eindtijd van 00:42:36.

Via deze link kan de hele uitslag bekeken worden. Foto’s van het evenement staan op het Flickr-account van TWC ‘t Verzetje.

Afsluiting

De koppeltijdrit 2024 was, ondanks de stevige wind en de verkeersuitdagingen, een geslaagde evenement voor zowel de deelnemers als de organisatie. Alle deelnemers en vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Volgend jaar kijke we uit naar een nieuwe editie, waarin we hopelijk verder kunnen zorgen voor nog veiliger omstandigheden op de dijk.

We hopen iedereen volgend jaar weer aan de start te zien.

Deel dit bericht:

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.