Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jacco Danen wint Tourspel met overmacht

Het was een Tour de France waarin Tadej Pogacar geen twijfel liet bestaan over wie er de beste wielrenner van het moment is. De verrassing werd eerder gevonden in de winnaar van de groene trui, met Eritreer Biniam Girmay. Slechts enkele deelnemers in ons Tourspel hadden hem opgenomen. En dat bleek niet onverdienstelijk te zijn.. 

In het Tourspel was het verschil na drie weken tussen de nummer 1 en 2 ook aanzienlijk. Met 1784 punten wist Jacco Danen er met de winst vandoor te gaan.

Gerrit Prinsen legt beslag op de tweede plaats, opgepaste afstand. Mede door Carapaz in zijn team op te nemen behaalde hij 1636 punten.

Ieke Kuijpers is de eerste die zowel Girmay als Carapaz niet heeft, maar toch het podium betreedt. Zij houdt de eer van de dames hoog met een mooie derde plek en 1584 punten. Zij had als enige in de top vijf slechts één uitvaller.

Niet ver achter haar vinden we Brigitte Weijs op een vierde plaats met 1567 punten. Ook bij haar lijkt Carapaz het grootste verschil te hebben gemaakt.

Met slechts twee punten minder is het jeugdlid Daan Degen die uiteindelijk de vijfde plek weet veilig te stellen. Hij scoorde in totaal 1565 punten. Stijn Bouwmeister wint de rode lantaarn als laatste in het klassement.

Categorie:

Deel dit bericht:

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.