Jeugd

Plezier in het fietsen begint al op een zeer jonge leeftijd. In het seizoen van 2000 heeft het bestuur van TWC ‘t Verzetje een nieuwe weg ingeslagen om het “jeugdfietsen” een volwaardige plaats te bieden binnen de club. Met het opzetten van een jeugdcommissie en het voeren van een heus beleidsplan, heeft jeugdafdeling een prominente plaats gekregen.

TWC ‘t Verzetje wenst het fietsen bij de vereniging voor de jeugd zo laagdrempelig mogelijk houden. Hiertoe zijn een aantal maatregelen getroffen:
• Het hanteren van aangepaste contributietarieven voor jeugdleden;
• Het hanteren van een aangepaste prijs voor het kledingpakket;
• Het hanteren van een zogenaamd wielerplan.
Met name het laatste punt verdient enige toelichting. Sinds 2003 is de vereniging bezig om een compleet bestand met fietsen te krijgen in alle soorten en maten. Hiervoor wordt jaarlijks een huurprijs gevraagd die in verhouding staat tot de staat van de fiets. Dit maakt het mogelijk om fietsen te huren. Altijd handig zolang de kinderen nog in de groei zijn. Ook een keer vrijblijvend meefietsen is geen probleem. Fietsen en helmen zijn in ruime mate beschikbaar.

De totale jeugdafdeling bestaat inmiddels uit een kern van 10 begeleiders en circa 50 renners in de leeftijd van 7 tot 18 jaar.
De belangrijkste doelstelling voor de jeugd is, plezier in het fietsen. Om dit te bereiken wordt er het gehele jaar door getraind op verschillende niveaus en groepen, zodat eenieder een plaatsje vindt in een groep van zijn of haar niveau en ambities. Voor de zomer ligt het accent op het wielrennen (toeren en wedstrijden) en in de winter op Atb en/of spinning.
Voor de jongere renners staan fietsvaardigheden en leuke activiteiten, zoals tijdritten, onderlinge wedstrijdjes en gezamenlijke toerritten, op het programma. Als vast basisonderdeel op staan steeds de behendigheidsoefeningen op het programma. Hierbij kun je denken aan gedoseerd remmen, (nood)stoppen, draaien en keren, op- en afstappen en natuurlijk evenwicht en balanceren.
Naarmate de jeugdrenners ouder worden komen aspecten als conditei en uithoudingsvermogen naar voren. Dit wordt bereikt met nieuwe activiteiten waaronder clinics baanwielrennen, ATB, club- en toertochten. De wedstrijdrenners met licentie kunnen zelfs deelnemen aan heuse trainingskampen en de nationale competitie via de KNWU. In de training wordt er daarom speciaal gelet op het rijden in grote groepen, de taal van het peloton, het gebruik van de juiste versnellingen, klimmen en dalen, etc. De achtergrond hiervan is dat plezier en veiligheid op de fiets prioriteit nummer 1 is en blijft.

  • Facebook
  • Twitter
  • Strava
  • Picasa
  • Ledenpagina Facebook

@joostaelmans Deze wielerronde gaat niet door maar wij organiseren 16 september de Ronde van Bemmel i.c.m. NK Masters en OLKT. Info twctverzetje.nl

Op 16 september 2018  organiseren wij wederom het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor Masters in Bemmel. Het evenement wordt gecombineerd met het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT), Dikke Banden Race en de Wielerronde van Bemmel. Info: facebook.com/45744926779801…