Agenda:

Dames

Sinds 2008 heeft TWC ’t Verzetje een damesploeg. Bij de dames staan naast een sportieve prestatie ook gezelligheid en ontspanning hoog in het vaandel.

De damesploeg van TWC ’t Verzetje onderscheidt zich van de meeste andere damesgroepen, doordat zij deel uitmaken van een grotere wielervereniging. Hierdoor heeft deze damesploeg toegang tot de faciliteiten en mogelijkheden van de vereniging, waaronder het clubhuis, de spinningtrainingen in de winter en deelname aan clubevenementen.

Elke zondagmorgen vertrekken de dames om 9 uur vanaf het clubhuis, vanwaar ook de herengroepen vertrekken. Er wordt een mooie en afwisselende route tussen de 60 en 90 km gereden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 km/u. Ook op woensdagavond wordt er gefietst. Dan wordt een kortere route van ca. 50 km gereden. Naast het sportieve element is ook de sociale kant van het wielrennen in een groep belangrijk: Halverwege de zondagsrit wordt steevast gepauzeerd voor een kop koffie of thee.

Dankzij de gunstige ligging van het clubhuis beschikken we over een gevarieerd trainingsgebied: De ene keer fietsen we naar de heuvels van de Posbank en Veluwe, de daaropvolgende week fietsen we over de dijken in het rivierengebied en tussen de fruitgaarden van de Betuwe of zoeken we het Rijk van Nijmegen en het Duitse grensgebied op. Ook wordt regelmatig deelgenomen aan een toertocht, om eens in een andere omgeving te kunnen fietsen. Een van de hoogtepunten van het seizoen is het jaarlijkse fietsweekend, waarbij drie dagen gefietst en genoten wordt in een bijzondere streek, zoals de Achterhoek, Zuid-Limburg of de Ardennen.

De dames die behoefte hebben aan competitie kunnen, naast de trainingsritten, deelnemen aan de clubwedstrijden en diverse clubklassementen. Zo is er jaarlijks een tijdrijders-klassement, een toerklassement en wordt een Strava-klimmerstrofee uitgereikt.

In de winter wordt niet buiten gefietst. Veel dames nemen dan deel aan de spinningtrainingen die twee keer per week door TWC ’t Verzetje georganiseerd worden.

Heb je interesse in de sport, maar twijfel je of het wielrennen in een ploeg bij je past, fiets dan een keer vrijblijvend met de dames mee. Dit kan op elk moment in het seizoen. Eventueel kan dan gefietst worden op een leenfiets. Nieuwkomers worden goed begeleid en geïntroduceerd in het wielrennen. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de wielersport en de damesploeg.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, bel dan met José Peters (tel. 06-17959325) of Gerdie Delleman (tel. 0481-464308). Je kunt ook een mailtje sturen naar José Peters via dames@twctverzetje.nl. We zien je graag eens verschijnen bij onze trainingen!


Bekijk ook:

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten
Snelmenu

Ga snel naar:

» Webshop voor leden