Algemeen

Oprichting en huisvesting

TWC ’t Verzetje is in 1975 opgericht en kent een rijke historie. In 1985 werd het eerste clubhuis aan de Sportlaan 1b in Bemmel in gebruik genomen. Mede door de zelfwerkzaamheid van de eigen leden hebben wij in 2010 op dezelfde plaats een nieuw clubhuis gerealiseerd met een aparte sportruimte voor onze spinningbikes en douches voor dames en heren afzonderlijk. Tijdens werkdagen maakt Zonnekinderen (buitenschoolse opvang) gebruik van het gebouw.

Aansluiting bij  NTFU en KNWU

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Onze vereniging kent op dit moment ongeveer 200 leden, waaronder bijna 60 jeugdleden. Wij zijn daarmee één van de grotere wielerverenigingen in de regio.

ledenbestand 2018-2019

Activiteiten

Voor de leden, maar ook voor anderen, organiseren wij een groot aantal activiteiten. Hierbij kunt u denken aan de voorjaarstrainingen, toertochten, tijdritten en het Wielerspektakel, waar de wielerronde in het centrum van Bemmel onderdeel van uitmaakt. Onze vereniging is daarmee een thuis voor niet alleen recreatieve toerrenners, maar ook de meer sportief ingestelde (wedstrijd)renners.

Zomerperiode

Gedurende de periode maart tot en met september fietsen de senioren (heren en dames) iedere zondagochtend en woensdagavond in groepsverband op de weg. In verband met de verschillende niveaus en groepsgrootte starten we met meerdere groepen.  Als het weer het toelaat, fietsen wij ook in de periode oktober tot en met februari op zondagochtend op de weg.

De jongste jeugd (t/m 12 jaar) traint op de maandagavond in Gendt en Bemmel. Op dinsdagavond trainen de junioren (13 t/m 17 jaar) vanaf ons clubhuis in Bemmel.

Winterperiode

In de winterperiode (oktober t/m febrauri) zijn er MTB en cyclocros-trainingen voor de jeugd (op zaterdagmiddag) en voor de senioren (op zondagochtend). In deze periode verzorgen wij ook de spinningtrainingen. . Voor de senioren is dat op woensdagavond en zondagochtend; voor de jeugd is dat op dinsdagavond.

TWC ‘t Verzetje blikt terug op 2017

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten