Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ronde van Bemmel verreden

Op zondag 8 september jl. organiseerde TWC ’t Verzetje voor de twaalfde keer de Ronde van Bemmel. Ook dit jaar zal de Ronde van Bemmel de boeken ingaan als een uiterst geslaagd evenement. Naast het schitterende weer en de fijne sfeer, waren de animo en beleving onder de deelnemers groot.

De dag begon met een Dikke Banden Race. Ruim 80 kinderen van 5 t/m 12 jaar stonden aan de start voor een wedstrijd over één tot vier ronden. Sommige waren bloedfanatiek, andere gespannen, maar alleemaal genoten van de toejuichingen van de toeschouwers. We zijn heel blij met deze grote opkomst. We hopen opnieuw op zo’n grote opkomst in ons jubileumjaar 2025.

In de jeugdwedstrijd werd ook dit jaar weer hard gereden. Ondanks de jonge leeftijd raffelden de talenten de 25 km af met een gemiddelde snelheid van 36,3 km/u. Voor Rens Thomassen, lid van TWC ’t Verzetje, zat er helaas geen eerste plaats in. Tijn van Caulil, lid van wielervereniging RETO uit Arnhem, was gewoonweg sterker dan rest.

Ook de strijd in de Funklasse, met een gemiddelde van 41,5 km/u was om van te likkebaarden! Een mooie koers die nipt aan de neus van thuisfavoriet Tycho Jansen voorbij ging. Met eenzelfde eindtijd en een verschil van minder dan een bandlengte moest hij Jochem van der Doelen voor zich dulden. Het was voor Jochem bijna uitgelopen op een ‘Foutje, bedankt: te vroeg gejuicht’. De tweede plaats van Tycho Jansen houdt de hoop levend op een overwinning voor een Bemmelnaar in de komende editie!

De Sportklasse/Masters 40+ lieten een ander wedstrijdbeeld zien. Lang bleef het peloton bij elkaar en pas in de laatste fase werd de knuppel in het figuurlijke hoenderhok gegooid. Demarrages van individuen wisselden zich af, waarbij zich uiteindelijk een sterke kopgroep vormde van drie man. Erwin van Leijen had op de meet de meeste snelheid in de benen en mocht zich later laten huldigen door rondemiss Roos van der Ploeg.

De wederom veilig, sportief en gezellig verlopen Ronde van Bemmel was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers. De organisatie is hier ontzettend blij mee. Volgend jaar hoopt TWC ‘t Verzetje weer op zoveel steun te mogen rekenen.

Tot slot wil de organisatie een speciaal woord van dank richten aan Cor van der Ploeg. Voor Cor is 2024 het laatste jaar als organisator van de Ronde van Bemmel. Hij zwaait na ruim tien jaar af en heeft dit altijd met heel veel passie gedaan. Cor, bedankt voor je tomeloze inzet en bevlogenheid! Dit zullen we gaan missen. Gelukkig hebben we een mooi team van Verzetje-leden samengesteld die het stokje van Cor overnemen om ook de komende edities tot een succes te maken.

Uitslagen Ronde van Bemmel, editie 2024

Dikke Banden race 5 t/m 12 jaar

We publiceren geen uitslag van de Dikke Banden races. Voor deze wedstrijd geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.

Jeugdwedstrijd 13 t/m 15 jaar (25 km, 21 rondes)

PositieRennerWielerclubFinishtijd
1.Tijn van CaulilRETO00:41:20
2.Rens ThomassenTWC ‘t Verzetje00:42:45
3.Jeremy BusRETO00:42:45

Funklasse (startlicentie, 36 km, 30 rondes)

PositieRennerWielerclubFinishtijd
1.Jochem van der DoelenRETO00:52:06
2.Tycho JanssenTWC ‘t Verzetje00:52:06
3.Twan ThörigNSVWV Mercurius00:52:08

Sportklasse & Masters 40+/50+ (55 km, 46 rondes)

PositieRennerWielerclubFinishtijd
1.Erwin van LeijenBEAT Cycling Club01:18:51
2.Boris RauwerdinkR&TC Groenewoud01:18:51
3.Florian SmitsARC Ulysses01:18:53

Deel dit bericht:

Soortgelijke nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

TWC 't Verzetje maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze pivacyverklaring.