Foto’s Pukkeltocht 2018

De foto’s van de Pukkeltocht 2018 zijn te bekijken op de Facebook-pagina van TWC ‘t Verzetje.

Klik hier om ze te bekijken.

 

 

Kort verslag vanuit de Toercommissie:

(de volledige versie is te lezen in het eerst komende clubblad)

 

Om 7:00 uur wordt het clubhuis geopend en de koffie gezet. Geert en Henry zijn er iets na zeven uur voor de pijlencontrole. De vriendin van Geert is ook meegekomen om Geert te helpen. Ze was zaterdag jarig en dat is uitgebreid gevierd. Laat geworden en weer vroeg op. Dat is te zien aan Geert zijn kleding – hij heeft zijn koersbroek binnenstebuiten aan! Even gauw de kleedkamer in en hij kan gefatsoeneerd de auto in om de pijlen te gaan controleren.

Even later zijn Martijn, Pien en Anastacia er ook en is het inschrijfbureau klaar voor de start.

De fotografe meldt zich en gaat aan de slag.

Vanaf 8:00 uur kan er gestart worden en kennelijk hebben veel deelnemers de oproep van onze online communicatie-kanalen om vroeg te starten gelezen, want het is direct druk en dat gaat door tot 10:00 uur.

De deelnemer uit Rotterdam die vorig jaar als eerste om 07:15 uur bij het clubhuis was, is er nu ook weer. Iets later dit jaar en zonder zijn broer. “Wat goed dat je dat nog weet!”, zegt hij.

Een kopje koffie en een praatje. Waar kom je of komen jullie vandaan? Bolsward, Franeker, Rotterdam, Lekkerkerk, IJmuiden, Driebergen, etc. Daaruit blijkt dat we met de online campagne een groot gebied hebben bereikt.

Henry meldt vanuit de auto dat er een splitsingsbord is weggehaald. Wat is dat toch irritant! De routecontrole blijft bittere noodzaak. Martijn gaat op weg om op die plek een nieuw splitsingsbord op te hangen. Verder hangen de pijlen goed, melden de pijlencontroleurs.

Iedereen is onderweg. We krijgen een eerste pechmelding. Daar hebben we de bus van Ouwerling voor. Martijn en zijn vader gaan ernaartoe. Kort daarna een tweede melding: in Mehr in Duitsland staat iemand met pech. Ik en Geert staan klaar om er naar toe te rijden, maar dan belt de renner wederom: hij is geholpen door andere deelnemers en kan weer verder. Top! Daarna komen er geen pechmeldingen meer.

Achteraf blijkt uit de verhalen dat er veel lekke banden zijn geweest en enkele schuivers. Het natte weer is daar debet aan. Iemand komt gehavend binnen met schaafplekken en een kapotte broek. Zijn fietsmaat nam de binnenbocht en had nergens last van, maar hij reed iets meer op het midden toen zijn voorwiel onderuit schoof. Een aardige Duitse dame die daar woonde heeft een pleister op zijn kin geplakt en nu krijgt hij van ons een nieuwe. Hij heeft de route gelukkig verder zonder problemen kunnen vervolgen.

 

(…)

 

Om 16:15 sluiten we het clubhuis af. De pijlenophalers zijn dan nog onderweg.

Het is ondanks het slechte weer toch weer een geslaagde Pukkeltocht.

Alle vrijwilligers – dat zijn er meer dan 25 – die hebben meegeholpen om er een mooie dag van te maken wil ik namens de Toercommissie hierbij hartelijk bedanken voor hun inzet!

Inmiddels staan de foto’s online. Wat zijn ze mooi! Sta je erop, dan heb je een mooie actiefoto om in te lijsten als herinnering. Met dank aan Splash Pictures!

Rest nog de financiële afrekening opstellen en de evaluatie met de Toercommissie en dan zijn we klaar voor het volgende project: het voorstel voor een clubtocht naar Zuid-Limburg in het najaar.

 

De Toercommissie

Reacties zijn gesloten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Strava
  • Picasa
  • Ledenpagina Facebook

Namens het bestuur wensen wij alle leden, medewerkers, oud leden kortom iedereen die TWC 't Verzetje een warm hart toedraagt hele fijne kerstdagen toe en een gezond en gelukkig 2019.

test Twitter Media - Namens het bestuur wensen wij alle leden, medewerkers, oud leden kortom iedereen die  TWC 't Verzetje een warm hart toedraagt hele fijne kerstdagen toe en een gezond en gelukkig 2019. https://t.co/s6IaqfJSqK

Starttijd zondagsritten vanaf 28-10-2018. Komend weekend gaat de wintertijd in. Dat betekent traditiegetrouw ook dat de vertrektijd van de zondagsritten aangepast wordt. Vanaf a.s. zondag vertrekken we om 9.30 uur bij het clubhuis!

REMINDER JAARFEEST ZATERDAG 27 OKTOBER 2018. Aanstaande zaterdag sluiten we het wegseizoen officieel af met het jaarfeest. Tijdens het jaarfeest zullen alle clubkampioenen gehuldigd worden in het clubhuis.... facebook.com/22757462392273…

Afgelopen weekend was het wederom raak voor Verzetje-renner Jorrick Boshove! Na zijn overwinning in Hillegom wist hij afgelopen weekend zelfs een Amateur-klassieker op zijn naam te schrijven!... twctverzetje.nl/2018/10/twee-m…

Trots om als club zo'n groot mooi evenement te kunnen en mogen organiseren. Maar dat kan niet zonder vrijwilligers. Die verdienen wellicht een nog groter podium dan de deelnemers. Hulde! facebook.com/22757462392273…