Reportage Dames TWC ‘t Verzetje

Zondagmorgen, 22 oktober 2017. Het regent, is koud en er staat een harde wind. En toch pak ik m’n racefiets en ga met een spannend gevoel op weg naar ons clubhuis.

Dagenlang hoopte ik al op een telefoontje dat vanwege de slecht weersvooruitzichten de boel zou worden afgeblazen, maar dat telefoontje bleef uit. Vandaag hebben we namelijk Joost-Jan Kool in onze damesploeg geadopteerd. Joost-Jan schrijft voor een tijdschrift “Wielrenblad” en daarvoor fietst hij telkens met verschillende groepen mee en maakt daar dan een mooi verhaal over. Waarom fietsen mensen, wat halen ze eruit, welke omgeving fietsen ze, doen ze dat in een groep of ook alleen, etc. Vandaag zijn wij dus aan de beurt.

Foto: Wielrenblad

Door allerlei verschillende omstandigheden hebben een groot aantal dames afgemeld en dus staan we met een kleine maar dappere groep van 7 wielrensters in de regen bij het clubhuis te wachten. En dat het weer slecht is blijkt wel uit het feit dat er maar 1 manspersoon komt opdagen voor een zondagmorgenrit, jammer die moet dus alleen. Klokslag 9 uur komt Joost-Jan aanrijden, haalt z’n fiets uit de auto en sluit een beetje bedenkelijk bij ons aan. “Ik hoopte stiekem op een telefoontje van jullie dat we het uit zouden stellen vanwege het weer”. BINGO, ook van ons dus geen telefoon. Dus we gaan ervoor.

 

Een fotograaf is ook aangesloten maar die wordt in een auto rondgereden door Hans die precies onze fietsroute in z’n hoofd heeft. Dus allemaal goed geregeld. En leuk dat de rit wordt. Overal duikt namelijk plotseling onze fotograaf op om de mooiste plaatjes te schieten. Dan zit ‘ie weer achter de struiken, rent tie weer voor ons uit, springt ‘ie weer de berm in of komt rustig langszij rijden om mooie close-ups te maken. Heel grappig allemaal!

Foto: Wielrenblad

We fietsen richting Nijmegen, Persingen, langs het Reichswald, via de St Jansberg, Groesbeek, Berg en Dal en dan weer richting Bemmel. De regen en wind deren ons niet meer en vrolijk vertellen we Joost-Jan over onze club en onze prachtige fietsomgeving. En ondanks dat hij bibberend op de fiets zit is hij echt onder de indruk. Als we na 50 km, wat lang genoeg was bij deze kou, weer in het clubhuis arriveren hebben we het onder het genot van een lekker bakkie warme koffie en thee nog even uitgebreid over onze bijzondere tocht. Heel gezellig, heel positief en nu dus aan hem om er een prachtig verhaal van te maken en er mooie foto’s bij te plaatsen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal? Dit is te lezen in het inmiddels verschenen “Wielrenblad” nr. 5. Het verhaal van Joost-Jan zal tevens te lezen zijn in ons eerstvolgende clubblad.

 

Wil je meer weten over de damesgroep bij TWC ’t Verzetje? Hiervoor kun je contact opnemen met José Peters via dames@twctverzetje.nl.

 

Door: José Peters

Reacties zijn gesloten.