TWC ‘t Verzetje blikt terug op 2017

Het was niet alleen een prachtig wielerjaar voor Nederland, maar ook voor TWC ’t Verzetje en haar leden. Een korte terugblik op het wielerjaar 2017 bij TWC ‘t Verzetje.

 

7 mei 2017 - Omloop van 't Verzetje

Voorjaar

In het prille voorjaar waren er weer de jaarlijkse voorjaarstrainingen waar renners de fijne kneepjes van het wielrennen bijgebracht werd. Techniek, snelheid, klimmen, dalen, fietsbeheersing, maar zeker ook het veilig kunnen en durven fietsen in een groep kwam aan bod. De dames van TWC ’t Verzetje zochten ondertussen de zon op, vertrokken voor het derde jaar op rij naar Mallorca en maakte hier een fraaie videocompilatie van.

 

Wedstrijden

In april werd het omnium in Gendt weer verreden. Na de succesvolle jeugdwedstrijd van die dag streden hier Maarten Bremer, Pieter Zwartkruis, Michel Ahoud en Eric Bouwmeister namens onze vereniging met zes andere teams voor de overwinning op 5 disciplines. Een mooie tweede plaats was het resultaat van deze gezellige en sfeervolle dag.

 

In de zomer zat iedereen weer klaar om niets te hoeven missen van de Tour de France. Ook dit jaar was er weer een Tourspel die dit jaar online plaatsvond. Na drie weken genoten te hebben van wederom een prachtige Tour de France, kon de eindstand van het Tourspel opgemaakt worden. Met 30 punten voorsprong op Jacco Janssen wist Erik de Jong zijn koppositie te behouden. Ad van den Born haalde zowel met de laatste etappe als met het eindklassement in de Tour nog veel punten op en stelde daarmee zijn derde plaats veilig.

Als een van de laatste wielerrondes in de regio werd in september de jaarlijkse Wielerronde van Bemmel verreden. In een middag vullend programma wist Verzetje-renner Brhane Debesay naar het podium te koersen bij de recreantenronde, die op het laatste moment nog werd toegevoegd. Bij de amateurs stond het startvak vol nationale toppers en bleek uit Bonn afkomstige Jorg Grunefeld uiteindelijk de snelste uit een kopgroep van negen. Mede dankzij sponsoren en enthousiaste vrijwilligers was dit een zeer geslaagde dag, die we in 2018 graag nog eens overdoen.

 

Tijdritten

In 2017 werden er ook weer de nodige tijdritten verreden. Allereerst was er de 1 kilometer tijdrit. Hier was Eric Bouwmeister als nieuwe voorzitter de snelste van de dag door bij de licentiehouders met ruim 5 seconde verschil te winnen. Bij de Tijdrit Heuvel wist Irene Gerritsen de recordtijd te verpulveren met ruim een minuut. De jeugdleden van TWC ’t Verzetje reden een klimtijdrit op de Ubbergse Holleweg in Beek-Ubbergen, waar Jente Derksen het snelste boven was in de categorie jeugd t/m 12 jaar. De overige leden kregen intussen de Tijdrit Reichswald voor hun wielen. Met 42,2 km/h gemiddeld was Michel Ahoud de snelste in deze glooiende tijdrit. Op 3 september was er de laatste tijdrit in de strijd om het clubkampioenschap maakte Michel geen fouten en werd zo voor het eerst algemeen clubkampioen.

 

De niet-licentiehouders konden hun goede vorm twee weken vasthouden om op het terugkerende Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden een gooi te doen naar de regionale titel. Het snelle parcours, de minimale wind en een mooie nazomerse zon stonden garant voor scherpe tijden. Arnhemmers Miriam Fuselier en Joost van de Wateringen gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

Als laatste tijdrit van het seizoen organiseerde TWC ’t Verzetje ook in 2017 weer haar jaarlijkse koppeltijdrit. Net als voorgaande edities werd de koppelkoers goed bezocht met ruim 100 deelnemers en lagen de snelheden weer hoog. Met 45,6 km/h gemiddeld was het koppel Adriaan Botman/Robert Kruijf de snelste van de dag.


Toeren

De 31e Omloop van ’t Verzetje van 7 mei 2017 was een zeer geslaagd evenement. Van de ruim 300 actieve toerfietsers uit het hele land kwamen er na afloop enthousiaste reacties over de mooie route en de organisatie van deze tocht. Of ze nu uit Drachten, Rotterdam of uit de omgeving van Arnhem kwamen, velen waren aangenaam verrast door het Rijk van Nijmegen en het Reichswald.

 

Bij het toerklassement nam Dylan Boshoven vanaf de eerste maand de leiding en gaf deze niet meer weg. In de maand mei wist Gerrit Prinsen voor ’t eerst dit seizoen meer kilometers dan Dylan te noteren, maar in de meeste maanden was het Dylan die zijn voorsprong verder uitbreidde. Het was nog lang spannend of Dylan het jaarrecord van totaal gereden kilometers zou verbeteren. Met uiteindelijk 15.750 km komt Dylan wel heel dichtbij het record, maar haalt hij de 16.080 km van Gerrit gereden in 1990 net niet. Met ruime voorsprong wist Dylan hiermee het toerklassement te winnen.

 

Najaar

In het najaar stond de vereniging ook zeker niet stil. Allereerst konden de eindstanden van het toerklassement en de Strava Klimmerstrofee opgemaakt worden. De online competitie om de drie segmenten werd dit jaar gewonnen door initiatiefnemer Koen Claassen, die vorig jaar nog tweede werd. Suggesties voor de editie van 2018 zijn nog steeds welkom.

 

Zodra de meesten aan de winter gingen denken werd het tijd voor een feestje. Bij de jeugdleden werd de topverkoper van de Grote Club Actie tijdens het jaarfeest in het zonnetjes gezet en genoten zij van de heerlijke pannenkoeken. Tijdens de clubavond werd vrijwilliger van het jaar Ruben van Kempen toegesproken en bedankt voor zijn jarenlange vrijwillige inzet. Dylan werd als winnaar van het toerklassement gehuldigd en ook clubkampioenen Michel Ahoud, Julius Janssen en Irene Gerritsen mochten de bloemen in ontvangst nemen.

 
Fijne feestdagen - TWC 't Verzetje

Vanaf november zijn de drukbezochte spinningtraining ook weer begonnen en zijn de tellers voor het toerklassement weer op 0 gezet. Terwijl de leden plannen maakten voor het nieuwe jaar wist het bestuur twee nieuwe sponsoren en bijbehorend vernieuwd tenue te presenteren. Hiermee kunnen we gezamenlijk met opgeheven hoofd vooruitkijken naar 2018 waar de vereniging ook weer leuke plannen zal presenteren…

 

Fijne feestdagen en fiets voorzichtig!

 

TWC ’t Verzetje

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten
Snelmenu

Ga snel naar:

» Webshop voor leden

Aankomende activiteiten