Geen activiteiten.

NK Tijdrijden keert in 2018 terug naar Bemmel


Bemmel – Het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden 2018 voor Masters zal in Bemmel worden verreden. Net als in 2016 ligt de organisatie van de nationale titelstrijd tegen de klok in handen van TWC ’t Verzetje. De Bemmelse Toer- en WielerClub combineert het kampioenschap op 16 september 2018 met het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT), Dikke Banden Race en de Wielerronde van Bemmel.

 

De strijd om het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot zal na een jaar afwezigheid wederom in de Gemeente Lingewaard plaatsvinden. In de laatste editie van het NK Tijdrijden voor Masters stonden in Bemmel ruim honderd renners aan het vertrek. Aankomend jaar wil de organisatie graag nog meer KNWU-licentiehouders in de Mastercategorieën 30+, 40+, 50+ en 60+ de gelegenheid geven om zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tijdrijden te mogen noemen. Informatie omtrent de nationale strijd tegen de klok zal t.z.t. bekend worden gemaakt via www.nktijdrijden.nl.

 

In Verzetje’s jubileumjaar 2016 was er voor ’t eerst de combinatie van het NK Tijdrijden met de overige onderdelen. Zo is het OLKT nu twee jaar op rij met succes georganiseerd en verreden en zullen lokale renners zonder licentie ook komend jaar weer kunnen strijden om het Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden. De organisator van 2016 Ruud Steeghs deed toentertijd hierover zijn verhaal in het KNWU-magazine Wielersport.

Een ander onderdeel van het gevulde wielerprogramma van 16 september is de Dikke Banden Race. Dit is een officiële fietswedstrijd voor meisjes en jongens op hun eigen fiets. Het maakt niet uit of dit een gewone fiets, stadsfiets of mountainbike is. Als het maar géén racefiets is en de banden minimaal 28 mm breed zijn. Versnellingen op de fiets zijn toegestaan en het dragen van een helm is verplicht. Deze kun je ter plekke gratis lenen bij de organisatie. De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die géén wielerlicentie bij de KNWU hebben. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes.

 

De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met de Wielerronde van Bemmel, hetgeen altijd weer voor spektakel rondom het historische centrum van Bemmel, Kasteel de Kinkelenburg, zorgt. Zowel in de koers voor recreanten als voor licentiehouders weten lokale renners onder luid applaus van het toegestroomde publiek hier regelmatig voor spanning in de wedstrijd te zorgen.

Meer informatie over alle onderdelen van dit Bemmels wielerspektakel op zondag 16 september 2018 zal later bekend worden gemaakt via www.twctverzetje.nl.

 

Meer informatie omtrent het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden Masters 2018 zal t.z.t. bekend worden gemaakt via www.nktijdrijden.nl.

Reacties zijn gesloten.

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook

Ga snel naar:

» Webshop voor leden