Mooie afsluiting voorjaarstrainingen

Zondag 26 maart jl. was de laatste van 3 voorjaarstrainingen. Waar we de eerste 2 trainingen goed geoefend hebben op met name het waaierrijden (de harde wind hadden we daarbij in ons ‘voordeel’), fietsbeheersing, bochtentechniek en het veilig rijden in een groep, stuurden we deze zondag de deelnemers naar de heuvels rond Berg en Dal. Jos (Verhagen, rechter foto) legde uit hoe je een klim kan aanpakken, hoe je veilig moet afdalen. En herhaalden de oefeningen, als het nog niet goed (genoeg) ging. Souplesse wisselden we af met kracht en de deelnemers kregen tips mee, zodat ze er ‘thuis’ mee aan de slag kunnen.

En alsof we het niet konden laten: op weg weer naar het clubhuis vanaf De Sprok naar Bemmel in groepjes van 3/4 deelnemers een klein wedstrijdje houden, maar wel met de opdracht en grouppe te blijven en dus met elkaar te blijven waaieren. En ook toen zagen we, dat ‘de man in de deelnemer’ boven kwam drijven en het waaieren wat op de achtergrond verdween. En dat mag dan ook. De finish was immers in zicht.

Wat ons opviel? De deelnemers en de trainers hadden plezier tijdens de trainingen. Dat serieus oefenen regelmatig werd afgewisseld met een dolletje. Dat ook onderling contacten werden gelegd. En dat deelnemers aangaven de tips en trucs op te willen pakken in het nieuwe seizoen. Als beloning kregen we vanuit de deelnemers een heerlijke zelfgebakken appeltaart. Een mooie afsluiting van onze voorjaarstrainingen 2017!

Reacties zijn gesloten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Strava
  • Picasa
  • Ledenpagina Facebook

Wat een kanjers hebben we toch bij de jeugd. Door weer en wind trainen. Maar wel even schuilen voor het onweer vanavond. Dit verdiend een vette 👍dacht ik.

test Twitter Media - Wat een kanjers hebben we toch bij de jeugd. Door weer en wind trainen. Maar wel even schuilen voor het onweer vanavond. Dit verdiend een vette 👍dacht ik. https://t.co/hb3ZUUdefY

@JasperRenema @KNWU * Regionale renners mailen voor deelname aan het OLKT naam, woonplaats en leeftijd.

@JasperRenema @KNWU Regionale renners zonder licentie doen mee aan het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT). Mailen doe je hiervoor naar olkt@twctverzetje.nl. Meer info komt op twctverzetje.nl/olkt

test Twitter Media - @JasperRenema @KNWU Regionale renners zonder licentie doen mee aan het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT). Mailen doe je hiervoor naar olkt@twctverzetje.nl. Meer info komt op https://t.co/FvzYfL8fOR https://t.co/Xx3rnbC76B

@JasperRenema Licentiehouders schrijven zich in via MijnKNWU. De @KNWU hanteert op dit moment geen daglicenties, maar is er wel mee bezig (zie foto) voor 2019. Regionale renners zonder licentie schrijven in per mail. Zie ook nktijdrijden.nl.

test Twitter Media - @JasperRenema Licentiehouders schrijven zich in via MijnKNWU. De @KNWU hanteert op dit moment geen daglicenties, maar is er wel mee bezig (zie foto) voor 2019.
Regionale renners zonder licentie schrijven in per mail. Zie ook https://t.co/0njWo9hicN. https://t.co/HddfxtX2Oc