Mooie afsluiting voorjaarstrainingen

Zondag 26 maart jl. was de laatste van 3 voorjaarstrainingen. Waar we de eerste 2 trainingen goed geoefend hebben op met name het waaierrijden (de harde wind hadden we daarbij in ons ‘voordeel’), fietsbeheersing, bochtentechniek en het veilig rijden in een groep, stuurden we deze zondag de deelnemers naar de heuvels rond Berg en Dal. Jos (Verhagen, rechter foto) legde uit hoe je een klim kan aanpakken, hoe je veilig moet afdalen. En herhaalden de oefeningen, als het nog niet goed (genoeg) ging. Souplesse wisselden we af met kracht en de deelnemers kregen tips mee, zodat ze er ‘thuis’ mee aan de slag kunnen.

En alsof we het niet konden laten: op weg weer naar het clubhuis vanaf De Sprok naar Bemmel in groepjes van 3/4 deelnemers een klein wedstrijdje houden, maar wel met de opdracht en grouppe te blijven en dus met elkaar te blijven waaieren. En ook toen zagen we, dat ‘de man in de deelnemer’ boven kwam drijven en het waaieren wat op de achtergrond verdween. En dat mag dan ook. De finish was immers in zicht.

Wat ons opviel? De deelnemers en de trainers hadden plezier tijdens de trainingen. Dat serieus oefenen regelmatig werd afgewisseld met een dolletje. Dat ook onderling contacten werden gelegd. En dat deelnemers aangaven de tips en trucs op te willen pakken in het nieuwe seizoen. Als beloning kregen we vanuit de deelnemers een heerlijke zelfgebakken appeltaart. Een mooie afsluiting van onze voorjaarstrainingen 2017!

Reacties zijn gesloten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Strava
  • Picasa
  • Ledenpagina Facebook

@joostaelmans Deze wielerronde gaat niet door maar wij organiseren 16 september de Ronde van Bemmel i.c.m. NK Masters en OLKT. Info twctverzetje.nl

Op 16 september 2018  organiseren wij wederom het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor Masters in Bemmel. Het evenement wordt gecombineerd met het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden (OLKT), Dikke Banden Race en de Wielerronde van Bemmel. Info: facebook.com/45744926779801…