Vooruitblik Wielerspektakel Bemmel 2017

Aanstaande zondag organiseert TWC ’t Verzetje allerlei wieleractiviteiten, als laatste dag van de Nationale Sportweek. Met een Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden, Dikke Banden Race, Recreantenkoers én Amateurwedstrijd belooft het een hele happening te worden voor jong én oud tijdens het wielerspektakel in Bemmel. Een korte vooruitblik op a.s. zondag 17 september 2017:

Programma zondag 17 september  
9.30 OLK
12.00 Dikke Banden Race
13.00 Jeugdronde
15.00 Recreanten
16.00 Amateurs


OLK – Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden

’s Morgens vroeg begint de dag met het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden, een tijdrit voor iedereen zonder KNWU-licentie woonachtig in de Gemeente Lingewaard, Overbetuwe, Arnhem of Nijmegen.

Vanuit de organiserende vereniging zijn er diverse renners om in de gaten te houden. Zo liet Julius Janssen in de onlangs verreden Tijdrit Dijk liet zien in bloedvorm te steken door er hier met de winst vandoor te gaan bij de Senioren-B. Ook andere renners dekken zich tijdens clubtrainingen al in met de bekende smoesjes zoals de vakantie die er toch wel in hakt en de drukte op het werk. Vorig jaar was triatleet Stefan Janssen uit Huissen duidelijk de snelste, voor Marco van den Berg en Joury Berendsen. De uitslag van vorig jaar vind je terug op www.twctverzetje.nl/olk. Om 9.30 uur start de eerste renner, er kunnen maximaal 50 renners starten. Inschrijven kan nog door te mailen naar olk@twctverzetje.nl, onder vermelding van naam, woonplaats en leeftijd (minimumleeftijd 18 jaar). Hierbij geldt: vol = vol, er zijn nog zo’n 10 startplaatsen te vergeven.

 

Rabo Wielerronde van Bemmel


Dikke Banden Race
Om 12.00 uur gaat deze dag verder met de Rabo Wielerronde van Bemmel. Allereerst zullen de jongsten zich opmaken voor hun (eerste) wedstrijdje; de Decathlon Dikke Banden Race. In leeftijdscategorieën zullen de renners tussen de 7-12 jaar op hun eigen (stads)fiets de race afleggen.

Wil jij ook meedoen? Dat kan! Meld je aan via dikkebandenrace.nl of kom je inschrijven op de dag zelf.


Jeugdcategorieën
Hierna is het om 13.00 uur de beurt aan de jeugdrenners met licentie, in de categorieën 1 t/m 7. Met jeugdrenners uit het hele land, belooft dit ook weer prachtige wedstrijden op te leveren. Maar liefst zeven renners die vorig jaar het podium bij de jeugdcategorieën wisten te halen en dit jaar ook weer in Bemmel komen koersen zijn: Noï Moes (cat.2), Toine Broekroelofs (cat.3), Niels Hanegraaf (cat.4), Jente Derksen (cat.4), Tij Pricken (cat.5), Norah Knoef (cat.5) en Casper Noorloos (cat.6).

Inschrijven voor de recreantenronde kan door te mailen naar recreantenronde@twctverzetje.nl, onder vermelding van naam en woonplaats. Inschrijven op de dag zelf kan ook nog, zorg dan wel dat je op tijd bij de inschrijftafel bent.


Amateurs

We sluiten de dag af met de Amateurs 40+ en Sportklasse, die om 16.00 uur weggeschoten worden. Van het podium in de afgelopen drie jaar staan inmiddels al ¾ op de startlijst, wat weer een flinke strijd op het snelle parcours op zal leveren. Naast Verzetje-renners Maarten Bremer en Cor van der Ploeg die ook al eerder op het podium stonden in Bemmel staat ook kersverse clubkampioen Michel Ahoud aan het vertrek. Met zijn attractieve manier van koersen zal hij dan ook willen proberen om met een select groepje naar de meet te rijden. Een andere sterke man welke dit jaar al een aantal koersen wist te winnen, is oud-Nederlands en huidig ICF-Wereldkampioen bij de Masters 60+ Ron Paffen. Na in 2014 als derde en vorig jaar als zesde in de uitslag van de Wielerronde van Bemmel te komen, zal hij er als Districtkampioen van Zuid-Nederland op gebrand zijn om zijn derde podiumplaats van het seizoen te veroveren. Hierin zal hij steun vinden bij zijn drie ploeggenoten van Computron Cycling Team welke ook aan de start verschijnen. Hierin zullen zij echter ook concurrentie krijgen van Corne Castein, de winnaar van Grote Prijs WEMO afgelopen zaterdag, en de winnaar bij de Sportklasse in 2014 Roy Andes die dit jaar het podium nog net niet wist te bereiken maar eerder al wel Michel Ahoud te snel was in de sprint van de Ronde van Elden. Een renner voor wie een podiumplek meer regel dan uitzondering lijkt te zijn en wie deze wielerronde in 2011, 2012, 2014 én 2016 al op zijn naam te schrijven, is Marcel Alma. Samen met maar liefst zeven (!) ploeggenoten van ScTeam is hij wederom van de partij en geldt mede door dit sterke blok ook dit jaar duidelijk als torenhoog topfavoriet voor de strijd bij de Amateurs/Sportklasse.

Ten slotte kan er altijd rekening worden gehouden met een lokale renner die zijn zinnen gezet heeft op dit rondje om het hart van Bemmel en hier zijn vakantieplannen voor heeft omgegooid. Naast eerdergenoemden kan hier ploeggenoot van Alma Joost van Bezooijen (Nijmegen) genoemd worden, samen met Stanley Alards (Arnhem), Ruud Steeghs (Bemmel), Wijnand Derksen (Haalderen), Mario Willemsen (Huissen) en Johan Pronk, Tijs Westendorp en Tjeerd Beets (Nijmegen).

Met inmiddels zo’n kleine 60 aanmelding en vele kleppers aan de start van de Rabo Wielerronde van Bemmel belooft het ook bij de Amateurs alvast een prachtige koers te worden, zowel voor renner als toeschouwer!

 

Vrijwilligers
De finish van de laatste categorie wordt verwacht rond 17.15 uur, mis het niet! Wil jij graag helpen om dit wielerspektakel tot een succes te maken, ook al heb je geen kennis van wielrennen? Geef je dan op als vrijwilliger, je hulp is erg welkom.

 


Benieuwd wat er zo aan het einde van het wielerseizoen nog meer te doen is bij TWC ’t Verzetje? Bekijk dan de aankomende activiteiten, met o.a. de Open Koppeltijdrit in Bemmel op 1 oktober.

  • Facebook
  • Strava
  • Instagram
  • Ledenpagina Facebook
Archief nieuwsberichten